Wisselvallige dag voor Maikel in Rotterdam

14 februari 2014

"Een dag met gemengde gevoelens", zo omschreef Maikel zijn dag van gisteren in Ahoy Rotterdam. Alhoewel hij zich met zijn dubbelspel-partner Gordon Reid plaatste voor de finale, werd bij de singles uitgeschakeld. 's Middags speelde hij zijn enkelspelpartij (weer) tegen Kuneida, de nummer 1 van de wereld. Hij wist dus dat hij geen fouten mocht maken om de volgende ronde te bereiken. De partij begon gelijkopgaand met een paar mooie rallys, waarbij ze zich mooi in evenwicht hielden. In de lange rallys bleef hij de Japanner zelfs meestal de baas, maar helaas leidde dit niet tot een breuk. Daarentegen liep de service van Maikel stroef, waardoor hij vaak moeite had zijn service te behouden. Uiteindelijk leidde dit tot een break in de zesde game, waarna Kudeira uitliep naar een 6-3 setwinst.

Ook in de tweede set bleef Kudeira strak serveren, terwijl Maikel steeds meer moeite kreeg om zijn punten te maken. Aangezien hij zijn services ook nog steeds niet goed kon 'raken', leidde dit er toe dat de Japanner gauw uitliep naar een voorsprong. Uiteindelijk wist hij de tweede set met 6-1 te winnen. Helaas voor Maikel, maar gelukkig kreeg hij even later een herkansing in het dubbelspel om de kater weg te spoelen. 

In de partij tegen Egberink en Cattaneo waren Maikel en Gorden zoals verwacht beter en speelden ze een goede solide partij. Ze maakten een paar mooie punten en hadden aan één break in beide sets genoeg om de partij te winnen! Het werd uiteindelijk 6-3 6-4.

Toon Nieuwsoverzicht