Vijfde plaats voor Maikel en Tom bij Doubles Masters

10 november 2014

Maikel en Tom zijn bij de Doubles Masters in Mission Viejo (VS) op de vijfde plaats geëindigd. Na hun nipte nederlaag in 3 sets tegen Kunieda/Maripa, waren ze in hun partij voor de 5e/6e plaats wel te sterk voor de Britten McCarroll en Phillipson: 7-5, 6-3.

Kunieda en Maripa versperren weg naar halve finales

De laatste 'Round Robin match' in groep 1 moest bepalen wie naast de topseeds Houdet/Gerard doorgaan naar de halve finales. Maikel en Tom moesten het hierin opnemen tegen de nummer 1 van de wereld Kunieda en zijn maatje Maripa. 

Onze landgenoten begonnen sterk en wonnen de eerste set met 6-4. In de tweede set wisten de Japanner en Zuid-Afrikaan beter in hun ritme te komen en zo het spel van Maikel en Tom te ontregelen: 6-1. Hierdoor moest er een spannende beslissende set aan te pas komen. Tijdens de zesde game hierin wisten Kunieda en Maripa de beslissende break te forceren, waarna ze de wedstrijd naar zich toe trokken met 6-4. Zij zouden dus doorgaan naar de halve finale, terwijl Maikel en Tom genoegen moesten nemen met een duel om de 5e en 6e plaats van dit eindejaarstoernooi voor koppels.

Als 5e geplaatst en als 5e geƫindigd

In deze partij namen Maikel en Tom het op tegen het Britse duo McCarroll/Phillipson. In de eerste set duurde het lang voordat onze landgenoten de beslissende break wisten te plaatsen. Na de winst in de eerste set, liepen ze uiteindelijk uit naar een makkelijke overwinning. De eindstand was 7-5, 6-3. Hierdoor eindigden de als vijfde geplaatsten Maikel en Tom ook als 5e.

Van 26 tot en met 30 november vindt in Londen de NEC Wheelchair Tennis Masters plaats. Voorafgaand aan dat toernooi zal Maikel volgende week actief zijn bij de Nottingham Indoors.

Toon Nieuwsoverzicht