Van den Udenhout verlengt sponsorcontract tot Rio 2016

20 november 2012

De Brabantse autodealer Van den Udenhout heeft het sponsorcontract met rolstoeltennisser Maikel Scheffers met vier jaar verlengd. Hiermee is Scheffers, de huidige nummer twee van de wereld, tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 verzekerd van financiële en materiele steun.

Trots op Brabantse sportheld

Van den Udenhout staat bekend om zijn passie voor sport en zijn lokale en regionale betrokkenheid. Directeur Kurt Verhees: “Als grote Brabantse dealer van de merken Audi, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens zijn we al jarenlang trouwe sponsor van rolstoeltennisser Maikel Scheffers. Nadat hij enkele jaren terug zijn tenniscarrière combineerde met een binnendienstfunctie bij ons bedrijf is hij de laatste jaren fulltime gaan tennissen. Met resultaat want hij heeft inmiddels titels gehaald op Wimbledon, Roland Garros en de Australian Open en bereikte zelfs de nummer 1 positie op de wereldranglijst. Tijdens de Spelen in Londen zijn we met een aantal goede relaties naar zijn wedstrijd geweest. Met eigen ogen hebben we gezien met welke enorme toewijding Maikel zijn sport beoefent. Als sponsor zijn we uiteraard super trots op deze Brabantse sportheld en gaan daarom door tot en met Rio de Janeiro”.

Geweldige steun tot aan Rio2016

De in het Brabantse Dorst woonachtige rolstoeltennisser won dit jaar al verschillende grote toernooien waaronder de Grand Slam titel op de Australian Open. Bij de Spelen in Londen greep hij met een vierde plaats net naast de medailles. Maikel Scheffers: “Dat ik in Londen geen medaille won, was een fikse teleurstelling. Tegelijkertijd was het voor mij een belangrijke reden om nog vier jaar door te gaan. Ik wil het hoogst haalbare in mijn sport bereiken. Door de steun van Van den Udenhout kan ik mijn trainingsprogramma blijven draaien. Puur praktisch is het ook perfect want de auto die ik tot mijn beschikking heb, krijg ik ook van hen waardoor ik zelfstandig naar mijn trainingen kan rijden. Ik ben dus erg blij met deze contractverlenging”. Hoe groot de betrokkenheid van Van den Udenhout is, blijkt wel uit het feit dat Scheffers ook de kans krijgt om een opleiding te volgen. Scheffers vervolgt: “Ik heb in het verleden al bij hen gewerkt. De bedoeling is dat ik ook ga nadenken over een maatschappelijke carrière na Rio 2016. We hebben afgesproken dat we daar de komende tijd naar gaan kijken welke opleiding ik zou kunnen volgen. Gaaf dat een sponsor hier ook nog actief aan meewerkt hoor”!

Einde seizoen

Het tennisseizoen zit er voor Maikel Scheffers nu min of meer op. Vorig weekend nog behaalde hij de finale op de NEC Wheelchair Tennismasters in Mechelen, de officieuze wereldkampioenschappen, waarin hij nipt verloor. In december komt hij nog in actie op de KNLTB Masters in Rotterdam (11 t/m 15 december).

Toon Nieuwsoverzicht