Twee moeizame overwinningen bij British Open

16 juli 2014

Het is Maikel gelukt om bij het British Open de kwartfinale te behalen bij zowel het enkel- als dubbelspel. Beide partijen verliepen echter moeizaam en uiteindelijk was er twee keer een beslissende set nodig.

Thuisspeler verslagen in tweede ronde single

Allereerst kwam Maikel bij de single in actie in de tweede ronde. Zijn tegenstander hierin was de Brit Phillipson. In eerste instantie leek Maikel weinig moeite te hebben met de thuisspeler, aangezien hij de eerste set won met 6-2. Voor eigen publiek wist de Phililipson zich echter terug te knokken in de tweede set: 4-6. Uiteindelijk stelde Maikel orde op zaken door de beslissende derde set (6-4) naar zich toe te trekken en door te stoten naar de kwartfinale. Hierin neemt hij het op tegen de nummer 4 van de wereld, de Argentijn Fernandez.

Comeback bij de dubbels

Bij de dubbels namen Maikel en Joachim Gerard het op tegen de Zuid-Afrikaan Maripa en de Brit Hewett. Maikel en Joachim begonnen moeizaam aan hun partij. Het was duidelijk te zien dat dit pas de eerste wedstrijd van de twee samen was dit jaar. Ze waren nog niet goed op elkaar ingespeeld, waardoor Maripa/Hewett profiteerden en de eerste set naar zich toe trokken: 3-6. In de tweede set ging de samenwerking tussen het Nederlands/Belgische duo een stuk beter. De individuele kwaliteiten van de twee kwamen boven drijven, waardoor ze met 6-3 een beslissende set afdwongen. Hierin zette ze de lijn voort, waarna ze met 6-4 de zege veilig stelden.

Toon Nieuwsoverzicht