Tot tweemaal toe weet Maikel op Wimbledon net niet te stunten tegen de topseeds

10 juli 2016

Hij had het beter kunnen treffen bij de loting op Wimbledon. In zowel het enkel- als het dubbelspel moest Maikel het namelijk opnemen tegen de topseeds. In de singles nam hij het op tegen Houdet, de nummer 1 van de wereld. Onlangs versloeg hij de Fransman nog in de finale van Rome, dus Maikel wist dat hij niet kansloos hoefde te zijn. Bovendien was het voor beiden de eerste enkelspelpartij op gras ooit, dus dat brengt wat extra’s mee.

Maikel kwam het beste uit de startblokken. Hij pakte brutaal de eerste set met 6-3 en hij leek in de tweede set door te stoten naar een stunt. Helaas wist Houdet een tandje bij te schakelen en de set toch naar zich toe te trekken met 6-3. In de beslissende set maakte de Fransman het uiteindelijk af met 6-1.

Maikel mist dubbelspelfinale na drie uur durende thriller

Ook in het dubbelspel kreeg Maikel de zwaarst mogelijke loting voor de kiezen. Samen met zijn dubbelspelpartner Stefan Olsson moest hij het opnemen tegen de Franse topseeds Houdet/Peifer. Voor Maikel dus de kans om revanche te nemen na zijn nederlaag in de singles tegen Houdet.

In de eerste set waren beide koppels goed aan elkaar gewaagd. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk waren het de Fransen die met 7-5 aan het langste eind trokken. Maikel en Stefan lieten zich echter niet van de wijs brengen en schakelden een tandje bij in de tweede set. Deze wisten ze overtuigend te winnen met 6-1, waarna de derde set de beslissing moest brengen. Daarin vergde beide duo’s het uiterste van elkaar en werd het een ware slijtageslag. Na twaalf gespeelde games kon geen van de koppels nog het verschil maken, waarna het dus uitliep op een alles beslissende tiebreak. Ook hier liep het gelijk op, totdat de Fransen na een 6-6 stand de beslissende mini-break plaatsten. Daardoor lagen Maikel en Stefan er na drie uur spelen op hoog niveau toch uit. Desondanks kunnen ze de All England Tennis Club met opgeheven hoofd verlaten. Deze zes sets tegen de besten van de wereld moet Maikel namelijk veel hoop geven voor de Paralymics in Rio, later dit jaar!

Toon Nieuwsoverzicht