Topseeds zitten Maikel dwars in Japan

18 mei 2015

Maikel kan content terug kijken op zijn trip naar het land van de rijzende zon, waar hij afgelopen week in actie kwam bij de Japan Open. In het enkelspel was de halve finale het eindstation, terwijl hij bij de doubles tot de finale reikte. In beide partijen waren de topseeds en uiteindelijke winnaars met 6-1 6-1 een maatje te groot.

Na twee makkelijke overwinningen in de eerste rondes, waarin hij goed tennis liet zien, nam Maikel het in de kwartfinale op tegen de Fransman Cattaneo, waarvan hij in 23 partijen slechts eenmaal verloor. Desondanks begon onze landgenoot slecht aan de wedstrijd en moest hij de eerste set met 6-2 aan de Fransman laten. In de tweede set wist Maikel echter de draad op te pakken en deze met 6-3 naar zich toe te trekken. Daarna was het Franse verzet gebroken, waardoor Maikel de wedstrijd met een bagel af maakte.

In de halve finale nam hij het op tegen de ongenaakbare nummer 1 van de wereld, de Japanner Shingo Kunieda. Voor eigen publiek was de Japanner van plan niks aan het toeval over te laten en hij liet dan ook zijn beste tennis zien. Desondanks wist Maikel vaak lang in de rally te blijven, maar het lukte helaas nooit om onder de hoge druk van Shingo uit te komen. Uiteindelijk wist Maikel slechts twee games te pakken: 6-1 6-1.

Ook in finale dubbelspel is Kunieda te sterk

In het dubbelspeltoernooi speelde Maikel deze keer samen met de Fransman Jeremiasz, met wie hij ook bij Roland Garros in actie zal komen. Beide heren lieten zien goed met elkaar samen te kunnen spelen en ze haalde dan ook zonder setverlies de finale, onder andere na een knappe 6-4 6-4 overwinning op de als vierde geplaatste thuisspelende Japanners Saida en Sanada. In de finale stond er wederom een Japanner aan de overkant van het net in de vorm van Kunieda, die dit toernooi samen in actie kwam met de Brit Reid. Deze waren helaas te sterk voor het Nederlands/Franse duo. Het werd 6-1 6-1, waarmee Kunieda en Reid uiteindelijk 7 van hun 8 gespeelde sets met 6-1 wonnen dit toernooi.

Eind deze maand komt Maikel weer in actie, dan tijdens de World Team Cup in Turkije. Gelijk daarna speelt hij de tweede Grand Slam van het jaar, Roland Garros in Parijs.

Toon Nieuwsoverzicht