Roland Garros na één dag voorbij voor Maikel

5 juni 2014

Voor Maikel zit Roland Garros er na één dag al weer op. Bij zowel de enkel als dubbel, verloor Maikel zijn eerste partij op het Franse gravel

Geen revanche op Houdet

Na de nederlaag in de finale van de World Team Cup tegen Houdet, nam Maikel het in Parijs wederom op tegen de Fransman. Ook dit maal was Houdet beter dan onze landgenoot. Er waren veel breaks, waarbij de thuisspeler er uiteindelijk 3 meer had dan Maikel. Daardoor werd het 6-4, 6-1 voor de nummer twee van de wereld.

Ook bij dubbel geen finale

Met Gordon Reid nam Maikel het op tegen het Argentijns/Franse duo Fernandez/Peifer. Het was een gelijk opgaande strijd met wederom veel breaks. De eerste set gaat naar Fernandez en Peifer in 6-4. In de tweede set moet een tiebreak uit maken of er een een match-tiebreak aan te pas moet komen, Uiteindelijk na een spannende strijd (9-7), trekken Maikel en Reid aan het korste eind, waardoor voor hen het dubbeltoernooi er op zit.

Een teleurstellend verlopen Grand Slam dus voor Maikel. Over 3 weken krijgt hij bij de French Open de kans om revanche te nemen!

Toon Nieuwsoverzicht