Regenonderbreking en wind gooien roet in het eten bij Maikel

15 januari 2016

Even leek Maikel op weg naar een mooie stunt bij het eerste toernooi van het jaar, in het Australische Sidney. Na twee zeer overtuigende overwinningen tegen de nummer 14 en 30 van de wereld, waarin hij in totaal maar 3 games hoefde prijs te geven, nam hij het in de kwartfinale op tegen topseed Houdet. Ondanks dat neemt Maikel brutaal de leiding en lijkt hij op weg naar setwinst, totdat bij een 5-4 stand het begint te regenen. Er wordt besloten om de wedstrijd een dag later uit te spelen.

Na een nachtje slapen zijn de rollen echter omgekeerd. De warmte heeft plaatsgemaakt voor veel wind, waar de Fransman minder last van heeft dan Maikel. Houdet weet dan ook alsnog de eerste set met 7-5 te winnen en heeft in de tweede set geen problemen meer met onze landgenoot: 6-2. Een zure appel voor Maikel: "Gister had ik zeker gewonnen, maar vandaag stond er zoveel wind waar hij beter mee omging dan ik," aldus de Brabander. 

Ook avontuur in dubbelspel eindigt in kwartfinale

Ook in het dubbelspeltoernooi van het Apia International Sidney Open was de kwartfinale het eindstation. Samen met de Japanner Sanada verloor Maikel van een andere Japanner (Miki) en zijn Franse dubbelspelmaat Jeremiasz: 6-2 7-5. Een ronde eerder waren Maikel en Sanada nog wel met 6-2 6-4 te sterk voor het duo Levi/Oh-Chee.

Toon Nieuwsoverzicht