Prachtige comeback levert Maikel ook toernooiwinst op bij singles Austrian Open

3 augustus 2014

Na zijn overwinning gisteren in de dubbelspelfinale, kon Maikel zijn Oostenrijkse trip vandaag compleet maken. In de finale van het enkelspel, zou hij namelijk met Nicolas Peifer strijden om de toernooiwinst. De Fransman, nummer 8 van de wereld, is gebrand op revanche, na zijn nederlaag gisteren tegen Maikel en Alfie Hewett. Het beloofde dus een spannende strijd te worden, tussen twee top-10 spelers.

Sterk begin Peifer

Peifer begint sterk aan de wedstrijd. Hij zet Maikel goed onder druk en geeft onze landgenoot niet de kans om er onderuit te tennissen. Uiteindelijk resulteert dit in een break die hem de eerste set oplevert: 4-6. Ook in de tweede set trekt hij deze lijn voort. Hij weet wederom een break voorsprong te pakken en lijkt op 3-5 het karwei al af te kunnen maken, als hij 3 match points krijgt.

Maikel knokt zich terug

Vanaf dat moment kantelt de partij. Maikel weet de match points weg te werken en Peifer tweemaal te breaken en zo een beslissende set af te dwingen. Peifer weet zich knap te herstellen in de derde set, na het voor hem desatreus verlopen slot van de vorige set. De Fransman weet goed mee te komen met Maikel, die steeds beter gaat spelen. Lang lijkt het er op dat hij en er een beslissende tie-break uit kan slepen, maar vlak voor het einde van de set weet Maikel toch de break te forceren. Met 7-5 trekt hij de wedstrijd naar zich toe in het zonnige Gross-Siegharts. Hiermee wint hij na het dubbelspel, ook het enkelspel toernooi in Oostenrijk. Maikel kan dus terugkijken op een succesvol Austrian Open en hij zal met veel vertrouwen doorreizen naar Italië voor zijn volgende toernooi.

Toon Nieuwsoverzicht