Paralympische Spelen voorbij

14 september 2016

Teleurstelling na uitschakeling

De teleurstelling bij Maikel was groot. In zowel de single als de dubbel zag hij zijn Olympische droom uiteen spatten. De Japanner Miki was hem in beide duels de baas in twee ontzettende spannende wedstrijden.

In de single zag het er lang goed uit voor de Brabander. Hij won de eerste set met 6-4. Tot aan 5-5 in de tweede set leek de winst binnen bereik. Toch ging die set alsnog naar Miki met 5-7. In de beslissende derde set ontspon zich een ware thriller tussen de mannen. Ze weigerden ook maar iets voor elkaar onder te doen met als gevolg een prachtige strijd. Helaas lukt het Maikel niet om de partij naar zich toe te trekken en zag de set met 4-6 naar zijn opponent gaan. Geen kwartfinale dus maar uitschakeling.

 

Ook in dubbel onderuit

Veel tijd om de teleurstelling van zijn single te verwerken, was er niet. Dezelfde middag nog moest Maikel het met Tom Egberink opnemen tegen opnieuw Miki die samen met Sanada aan de overkant van het net stond. Inzet was een plek in de halve finale. De eerste set ging met 1-6 verloren. De Nederlanders wisten zich echter te herpakken en trokken de tweede set met 6-3 naar zich toe. In de derde set lag het niveau hoog en was het verschil tussen beide koppels minimaal. Het Japanse duo bleek net iets doortastender op de belangrijke punten en won de set met 6-4.

Voor Maikel zitten daarmee de Paralympics erop. De teleurstelling overheerst nu want hij kwam naar Rio om mee te gaan strijden om de medailles. Helaas is zijn missie niet geslaagd.

Toon Nieuwsoverzicht