Oranje-heren ondanks regen eenvoudig langs Zuid-Korea

27 mei 2014

De Nederlandse heren hebben het eerste punt binnen in de Wereldgroep van de BNP Paribas World Team Cup 2014. In een duel dat door regen maar liefst anderhalve dag in beslag nam, klopte Oranje de Koreanen met 2-1. De zege was al snel binnen doordat Maikel en Tom Egberink hun enkelpartijen wonnen. 

Vooral voor Maikel was de overgang van buiten naar binnen even wennen. De nummer 5 van de wereld begon zijn partij tegen de Koreaan Sung-Bong Han buiten en moest bij een 4-1 voorsprong in de eerste set naar binnen, om het duel enkele uren later in de hal voort te zetten. In de tussenliggende uren hoopte hoofdscheidsrechter Javier Moreno nog dat de duels buiten voortgezet konden worden, maar echt opklaren deed het niet. “Wachten is meestal wel vervelend, maar je bereid je er een beetje op voor, want je weet dat het weer niet altijd meewerkt hier”, keek Maikel terug. “Maar uiteindelijk winnen met 2-1, dus ik denk dat we er goed doorheen zijn gekomen.”

Voor de Bosschenaar betekende de verplaatsing niet alleen een verhuizing van buiten naar binnen, maar ook een verandering van ondergrond. “Hier binnen ligt tapijt en dat is redelijk snel “, aldus Maikel. “Maar we begonnen vanochtend buiten op een vochtige gravelbaan, dus die was trager dan normaal. Dan is tapijt nogal een omslag, maar ook daar bereid je je mentaal op voor en daar had ik een paar uur de tijd voor. Je probeert er geen probleem van te maken. Binnen begon ik een beetje onzeker, maar daarna ging het beter en speelde ik goed, over het algemeen ben ik erg tevreden.”

Het als tweede geplaatste Nederland is een van de titelfavorieten, maar Maikel wil niet te ver vooruitkijken. “Het is altijd even afwachten hoe het loopt. Over twee dagen spelen we tegen Australië en dat is een team waartegen we echt goed moeten zijn. Eerste moeten we dat duel maar eens afwerken en dan hopelijk door naar de halve finales.”

Toon Nieuwsoverzicht