Opnieuw succesvolle dag in de VS

9 mei 2014

Na de simpele overwinning een ronde eerder, moest Maikel het in de kwartfinale opnemen tegen de als achtste geplaatste Daniel Rodrigues. In de eerste set wist de Amerikaan nog goed mee te komen met Maikel. Uiteindelijk volstond echter één break van Maikel in het midden van de set om die naar zich toe te trekken. Met het binnenhalen van de eerste set was het verzet van Rodrigues gebroken, waardoor Maikel de wedstrijd makkelijk naar zich toe kon trekken. Het werd 6-4, 6-1.

Maikel bereikt finale dubbelspel

De dubbelspelpartner van Maikel in het dubbelspel is bij dit toernooi Yoshinobu Fujimoto. Zij namen het in de kwartfinale, na een bye in de eerste ronde, op tegen het Canadese duo Bedard/Dembe. Ondanks dat Maikel en de Japanner beide daarvoor een partij hadden gespeeld, waren ze veel sterker dan de Canadezen. Ze wisten hun tegenstanders in totaal 4 keer te breaken, waardoor er uiteindelijk een stand van 6-1, 6-3 op het scorebord stond. 

In de halve finale, die ze later op de dag speelden, namen Maikel en Yoshinobu het op tegen het Braziliaanse duo Pomme/Santos. In deze wedstrijd behaalden Maikel en zijn dubbelspelpartner opnieuw vier breaks. Dit keer werd het 6-3, 6-1 en daardoor staan beide heren morgen in de finale!

Programma

Vrijdag komt Maikel in actie in de finale van het dubbelspel. Samen met Fujimoto nemen ze het op tegen de als eerste geplaatste Argentijn Fernandez en Brit McCarroll. Een dag later maakt Maikel ook zijn opwachting in de halve finale van het enkelspel. Hij neemt het dan alleen op tegen McCarroll, die in de kwartfinale Maikels dubbelmaatje Fujimoto uitschakelde.

Toon Nieuwsoverzicht