Ook in Zuid-Afrika is halve en kwartfinale het eindstation

16 april 2015

Net als bij de Cajun Classics heeft Maikel bij de Gauteng en SA Open in Zuid-Afrika een halve en een kwartfinale plaats behaald. In de singles waren respectievelijk Fernandez en Gerard in drie en twee sets te sterk voor onze landgenoot, terwijl bij het dubbelspeltoernooi de top seeds Houdet/Gerard en uiteindelijke winnaars Jeremiasz/Peifer ten koste van Maikel en Tom Egberink een plek in de finale veroverde.

Na een double bagel in de eerste ronde van de Gauteng Open, wachtte Maikel in de tweede ronde een confrontatie met de thuisspelende Maripa. Bij de Pensacola Open speelde Maikel de Zuid-Afrikaan nog helemaal weg en gunde hij hem slechts één game. Ditmaal speelde Maikel niet zijn beste wedstrijd en maakte hij erg veel fouten. Hij kwam dan ook al gauw op achterstand, waarna Maripa op 1-5 vier setpoints kreeg. Deze benutte hij niet en Maikel vocht zich terug. Onze landgenoot sleepte er een tiebreak uit, die hij met 7-4 naar zich toe trok.

Ook in de tweede set begon Maikel slordig. Ditmaal liep Maripa uit naar 1-4 voorsprong. Vanaf dat moment pakte Maikel echter 5 games op een rij, waardoor hij de tweede set met 6-4 won en zo zich plaatste voor de kwartfinale.

Na afloop verklaarde Maikel dat hij door het oog van de naald was gekropen: "Het was een zware bevalling, maar ik ben blij dat ik door ben. Ik denk dat het niet lang duurt voordat Evans (Maripa red.) door zal breken. Hij speelde fantastische ballen met zijn backhand en was erg agressief. Hij heeft me echt verrast. Ik speelde niet op mijn best, maar hij was een formidabele tegenstander. Met iets meer ervaring wordt hij een wereldtopper die moeilijk is te verslaan."

Geen revanche op Fernandez

In de kwartfinale moest Maikel het opnemen tegen  Fernandez. Bij het ABN Amro WTT wist de Argentijn Maikel nog nipt te verslaan en onze landgenoot was dus ook uit op revanche. Hiervoor moest hij wel beter spelen dan een dag eerder. Maikel begon ook goed aan de wedstrijd. Hij kon goed mee met de nummer 2 van de plaatsingslijst en wist de eerste set met 7-5 naar zich toe te trekken. De tweede en derde set gingen met 6-2 en 6-3 echter naar de Zuid-Amerikaan, waardoor het enkelspeltoernooi er voor Maikel op zat. 

Wereldkampioenen versperren finaleplek

In het dubbelspel haalde Maikel, samen met Tom Egberink, wel de halve finale bij de Gauteng Open. Na wederom een double bagel in de eerste ronde en een 7-6 6-3 winst op Maripa en Cataneo, wachtte onze landgenoten in de halve finale een zware kluif. Hier waren namelijk Houdet en Gerard de tegenstander, de top seeds en huidige wereldkampioenen. Helaas waren Maikel en Tom niet opgewassen tegen de Fransman en Belg. In de eerste set konden ze nog aardig goed meekomen, maar met 6-4 en 6-2 zat het toernooi er voor beide heren op. 

Geen succes bij SA Open

Ook bij de SA Open werd hetzelfde eindresultaat behaald. In de kwartfinale bij de singles verloor Maikel met 6-2 7-5 van de Belg Gerard, nadat onze landgenoot een ronde eerder nog moeizaam begon tegen de Australiër Kellerman. Na een 6-2 verlies in de eerste set, knokte hij zich toen nog wel goed terug en won de overige sets ook met 6-2. Tegen de als derde geplaatste Gerard lukte dat helaas niet.

In de dubbel waren het Franse duo Jeremiasz/Peifer, die uiteindelijk ook de titel opeiste, met 6-1 6-2 een maatje te groot voor onze landgenoten Maikel en Tom Egberink. In zowel de eerste ronde van het enkel- als dubbelspel werd nog wel een winst via double bagel behaald.

 

Toon Nieuwsoverzicht