Nederland naar halve finales in Wereldgroep

30 mei 2014

Donderdag was het na twee dagen regen eindelijk droog bij de BNP Paribas World Team Cup in Alphen aan den Rijn en dus konden de Nederlandse mannen hun tweede groepswedstrijd tegen Australië in de buitenlucht afwerken. Het was knokken geblazen voor Oranje, maar na de twee enkelpartijen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord en was plaatsing voor de halve finales een feit.

Tom Egberink sleepte het eerste punt in de wacht met een 7-6(3), 6-2 zege op Ben Weekes. Daarna was het de beurt aan Maikel, de nummer vijf van de wereld en de sterkste speler van Oranje. Hij won de eerste set met 6-3, maar moest de tweede met 4-6 inleveren, waardoor een derde set scheprechter werd. Scheffers kwam daarin met 2-5 achter en kreeg zelfs een matchpoint tegen, maar vocht terug en won de set alsnog: 7-5.

“Hij sleept hem er toch nog uit”, sprak bondscoach Marc Kalkman trots na de wedstrijd. “Maar dat weten we wel van Maikel, dat hij knokt tot het allerlaatste punt. Dat is ook een kwaliteit. Dat hij hier nog wint, geeft ook wel vertrouwen voor de volgende wedstrijd.” Die volgende wedstrijd is de halve finale, tegen Groot-Brittannië.

Toon Nieuwsoverzicht