Nederland knokt zich in avondduel naar finale

1 juni 2014

Zondag wordt een Oranje dag op tennispark Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Na de vrouwen vochten zaterdagavond ook de Nederlandse mannen zich naar de finale van de BNP Paribas World Team Cup. De ploeg van bondscoach Marc Kalkman kon pas in de namiddag beginnen aan de halve eindstrijd tegen Groot-Brittannië en het werd dan ook een latertje, maar daar kreeg het team een finaleplaats voor terug. Door winst in de dubbelpartij zegevierde Oranje met 2-1 en strijdt het zondag om de Cup tegen het als eerste geplaatste Frankrijk.

Tom Egberink haalde in de eerste partij knap een punt binnen door David Phillipson met 3-6, 6-0, 6-2 te verslaan. Maikel wachtte een nog zwaardere klus, hij moest het opnemen tegen rijzende ster Gordon Reid. De Brit bleek deze keer een maat te groot voor de sterkste speler van Oranje. Hij ging in twee sets onderuit: 3-6, 4-6.

Het Nederlandse duo begon die dubbel overtuigend en hield het hoge niveau tot het einde vast, waardoor er na een kleine anderhalf uur een 7-5, 6-2 zege op het bord stond. “Het was een opluchting”, zei Scheffers direct na de wedstrijd. “Ik had natuurlijk mijn enkelpartij verloren en daar baalde ik gruwelijk van. Het was ook zonde, ik speelde niet op mijn best. Als je elkaar dan in zo’n dubbel naar het hoogste niveau kan trekken en een goede wedstrijd speelt met bovendien een leuke sfeer op tribune, is dat natuurlijk geweldig.”

Toon Nieuwsoverzicht