Nationale titel voor Maikel Scheffers!

22 december 2013

Voor de tweede keer is Maikel Scheffers Nederlands Rolstoeltenniskampioen geworden. In de finale versloeg de Brabander zijn tegenstander Ronald Vink in een mooie driesetter met 7-5 4-6 en 6-1.

 

Mooie overwinning

Maikel begon de finale ijzersterk en liep snel uit naar een 4-1 voorsprong in de eerste set. Vanaf dat moment maakte zijn tegenstander iets minder fouten en ging het gelijk op. Op 6-5 plaatse Scheffers een break en trok hij de eerste set met 7-5 naar zich toe. In de volgende set waren de rollen omgekeerd. Scheffers kwam al snel een break achter en kwam telkens net te kort om dat te herstellen, met als resultaat dat de tweede set met 4-6 naar Vink ging.

De beslissende derde set bleek uiteindelijk minder spannend. De 31-jarige Scheffers schakelde een tandje bij en met krachtige slagen, liet hij zijn opponent niet meer in zijn spel komen. Met een paar mooie punten besliste hij die set met duidelijke cijfers, 6-1.

Maikel: "Mooi dat ik hier de nationale titel weer eens pak. De laatste keer was in 2010 waarna ik de afgelopen twee jaren de finale van Ronald (Vink) verloor. Het was voor mij een prima week. Ook de opzet vanuit de KNLTB is erg mooi. We spelen tegelijkertijd met de Masters voor de valide tennissers. Daarbij worden de finales allemaal op het centre court gespeeld. Het is volledig geintegreerd en dat is echt fantastisch! Zeker een compliment waard voor de bond en ook voor toernooidirecteur Raemon Sluiter. Hij doet dit echt super. En dus ben ik gewoon trots op deze titel. Lekker om zo het jaar af te sluiten en een goede basis om straks het nieuwe seizoen weer te beginnen".

Ook dubbeltitel

Er is zelfs dubbele reden om trots te zijn. Op zaterdag won Scheffers ook al de nationale titel in het dubbelspel. Daar waar Ronald Vink in het enkelspel vandaag nog zijn tegenstander was, was diezelfde Vink gister zijn dubbelmaatje. Samen waren ze in de finale veel te sterk voor het duo Korst/Meerwijk met 6-0 6-0. 

Toon Nieuwsoverzicht