Moeizame eerste winst in het nieuwe jaar

13 januari 2015

Maikel is het nieuwe jaar 2015 begonnen met een overwinning. Onze landgenoot wist de Japanner Saida met moeite aan de kant te zetten in drie sets.

In Sidney wordt traditioneel het eerste toernooi van het jaar om de Super Series gespeeld. Vandaar dat alle toppers van de partij zijn, in voorbereiding op de eerste Grand Slam van het jaar: de Australian Open. Bij de Sidney International lootte Maikel in de eerste ronde de Japanner Saida. Een goede speler, die niet van plan was zich gewonnen te geven tegen Maikel.

De eerste set ging dan ook aardig gelijk op. Vandaar dat Maikel het verschil moest maken in de tiebreak en dat deed hij met verve. Hij gunde de Japanner slechts twee punten en trok zo de tiebreak overtuigend naar zich toe. In de tweede set gaf Saida zich echter niet gewonnen en hij bleef Maikel aanvallen op zijn service. Uiteindelijk lukte het hem om de beslissende break te plaatsen en zo de set met 6-3 naar zich toe te trekken. Ook in de beslissende set werd het een waar tennisgevecht. Ditmaal was het echter Maikel die de beslissende break wist te plaatsen en zo met 6-4 toch de partij naar zich toetrok.

Toon Nieuwsoverzicht