Maikel wint de Atlanta Open!

11 mei 2014

Vandaag heeft Maikel zijn eerste titel in het enkelspel van dit jaar op zijn naam geschreven. In Atlanta was hij in twee sets te sterk voor de Argentijn Fernandes.

Al de hele week was Maikel zeer goed bezig tijdens zijn single-partijen. Zijn tegenstanders hadden geen schijn van kans en konden hooguit een paar games afsnoepen. Vandaag kon Maikel zijn goede vorm bekronen met de titel. Er wachtte hem wel een zware kluif, aangezien de als eerste geplaatste Fernandes zijn opponent was.

In de eerste set ging de wedstrijd gelijk op, maar Maikel wist al gauw een breakkans te verzilveren. Toen hij mocht serveren voor de set, wist Fernandes hem echter terug te breaken. Daardoor leek de set uit te gaan draaien op een tiebreak, maar Maikel wist toch nog de service van de Argentijn te breaken, waardoor hij de set met 7-5 wist te winnen.

Door de winst in de eerste set kreeg Maikel nog meer vertrouwen. Hij wist al gauw een break te plaatsen, waardoor het verzet van Fernandes verbroken was. Met 6-2 sluitte hij het toernooi in stijl af.

'Dit smaakt naar meer'

Na meerder dubbelspeltitels, was dit pas de eerste titel in het enkelspel voor Maikel dit jaar. Hij liet weten zeer verheugd te zijn met de knappe overwinning en de titel: "Met de Japan Open, World Team Cup en Roland Garros in het vooruitzicht is dit een fantastische generale. Zo'n mooie overwinning smaakt naar meer en ik hoop dan ook dat ik mijn goede vorm kan behouden voor de aankomende toernooien!"

Toon Nieuwsoverzicht