Maikel wint alweer vierde dubbelspel-titel van het jaar

25 maart 2014

Vorige week stond in Baton Rouge, in de Verenigde Staten, de Cajun Classics op het programma. Voor Maikel was dit zijn eerste toernooi, sinds het ABN Amro Toernooi in Rotterdam. Zoals gewoonlijk kwam Maikel zowel in het enkelspel, als in het dubbelspel uit. Voor het eerst dit jaar speelde hij in het dubbelspel echter niet met Reid, maar met onze landgenoot Ronald Vink. Desondanks wist hij ook met zijn nieuwe dubbelspelpartner de titel op zijn naam te schrijven.

Na een soepel begin van het toernooi, moesten de twee Nederlanders voor het eerst 'echt' aan de bak in de halve finale. In de match tiebreak wisten ze de partij uiteindelijk nipt naar zich toe te trekken met 10-8. Ook in de finale moest er een match tiebreak aan te pas komen. Dit keer verliep die een stuk soepeler, waardoor Maikel en zijn kompaan Ronald de titel binnen hebben.

Halve finale eindstation in enkelspel
Na twee makkelijke overwinningen in de eerste rondes, moest Maikel het in de kwartfinale opnemen tegen Cattaneo. In de eerste set wist Maikel moeilijk in zijn ritme te komen. Uiteindelijk moest hij die set dan ook aan de Fransman laten. In de tweede set herstelde hij zich goed, waardoor hij die makkelijk naar zijn hand kon zetten. Ook in de beslissende set had Maikel de bovenhand, waarna hij met één break voorsprong de winst naar zich toetrok, ondanks de moeilijke warme omstandigheden. 

In de halve finale stond Maikel tegenover Gordon Reid, met wie hij dit seizoen al drie dubbelspel-toernooien won. Helaas voor Maikel was de Brit, die derde staat op de wereldranglijst, een maatje te groot. In 6-2 en 6-1 liep hij makkelijk naar de overwinning. Uiteindelijk zou Reid ook de finale makkelijk winnen, waardoor het verlies van Maikel geen schande was.

Deze week zal Maikel actief zijn op het Pensacola Open, wat ook in de VS is.

Toon Nieuwsoverzicht