Maikel weet twee keer net niet te stunten tegen topseeds

4 oktober 2015

Maikel was bij de Open de la Baie de Somme twee keer dicht bij een grote stunt. In zowel het enkelspel als dubbelspel wist hij tegen de topseed een set te winnen. Beide keer was dat uiteindelijk helaas niet genoeg voor de overwinning. 

Maikel vergeet het af te maken

Na een goede zege tegen de Zuid-Afrikaan Maripa (6-2 6-3) treft Maikel in de kwartfinale de topseed en thuisspelende Fransman Houdet. In de eerste set heeft Maikel weinig in te brengen (1-6), maar hij weet zich goed terug te knokken in de tweede set (6-3). In de beslissende derde set krijgt Maikel genoeg kansen, maar deze weet hij helaas niet te benutten, waardoor de nummer 1 van de plaatsingslijst uiteindelijk toch aan het langste eind trekt: 4-6.

Mooi gevecht met beste duo van de wereld

Ook in het dubbelspel wist Maikel in de eerste ronde knap te winnen. Samen met Tom won hij 7-5 6-0 tegen Maripa/Menguy. In de halve finale wachtte daardoor een ontmoeting met het beste dubbelspelduo van dit moment: Houdet/Reid. Desondanks lieten onze landgenoten zien niet onder de indruk te zijn van de Fransman en Brit. Ze pakten dan ook brutaal de eerste set met 6-3. In set 2 stelde Houdet en Reid orde op zaken, waardoor een match-tiebreak de beslissing moest brengen. Hierbij kwamen Maikel en Tom net iets te kort en ze verloren die dan ook met 6-10. Desondanks mogen ze terugkijken op een goede wedstrijd, waarin ze hebben laten zien dat ze voor niemand bang hoeven te zijn en dus kunnen verslaan!

Toon Nieuwsoverzicht