Maikel vroeg uitgeschakeld na ongunstige loting, wel winst in troosttoernooi

21 januari 2016

Voor het eerst dit jaar heeft Maikel een toernooi winnend af kunnen sluiten. Helaas ging het om het troosttoernooi van het Melbourne Open, nadat voor onze landgenoot het hoofdtoernooi er al na de eerste ronde opzat. Doordat dit ITF 2-toernooi in Melbourne ideaal is ter voorbereiding op de Australian Open, deden er maar liefst vier top-5 spelers mee. Daardoor was Maikel ongeplaatst en had hij de pech dat hij in zowel het enkelspel als het dubbelspel betere tegenstanders trof.

In de single was de als derde geplaatste Fransman Peifer met 7-6(5) en 6-1 te sterk. Bij het dubbelspel was het duo Gerard/Fernandez met 7-5 6-2 te sterk voor Maikel en zijn maatje, de Brit McCarroll.

Wel winst in troosttoernooi

Door de vroege uitschakeling kon Maikel voor het eerst in vier jaar weer eens deelnemen aan een troosttoernooi. Deze wist hij ook gelijk op zijn naam te schrijven, alhoewel het niet makkelijk ging. Tegen zowel de Brit Philipson, als het Zuid-Afrikaanse talent Maripa had Maikel een driesetter nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met twee zeges achter de rug kan hij wel met een positief gevoel beginnen aan de Australian Open van volgende week!

Toon Nieuwsoverzicht