Maikel Scheffers wordt ambassadeur Fonds Gehandicaptensport

5 juni 2013

Maikel Scheffers wordt de nieuwe ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport. De samenwerking loopt tot en met de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Ambassadeur

De 30-jarige Scheffers is Nederlands beste rolstoeltennisser. In 2012 heeft hij enkele maanden op de nummer 1 positie van de wereldranglijst gestaan en is in het bezit van de Grand Slam-titels op Roland Garros en de Australian Open. Scheffers over de samenwerking: “Voor mij is het geweldig dat ik door  Fonds Gehandicaptensport ondersteund wordt en nu hun ambassadeur ben. Het Nederlandse rolstoeltennis behoort zowel bij mannen als bij de vrouwen tot de absolute wereldtop. Ik wil heel graag mijn kennis, ervaring en netwerk inzetten voor  alle andere gehandicapte sporters. Een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio 2016 winnen, is niet alleen mijn ultieme ambitie, maar ook voor vele andere sporters een droom. Dankzij de steun van het Fonds heb ik de kans om mijn ambitie te verwezenlijken. Als ambassadeur ga ik de gehandicaptensport nog meer onder de aandacht brengen. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.”

"Maikel is een boegbeeld"

Ook Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport, is zeer enthousiast dat Maikel Scheffers zich aan hen heeft verbonden. “Maikel is een voorbeeld voor anderen en een boegbeeld voor de gehandicaptensport in Nederland. Sport maakt je op een leuke manier fysiek en mentaal sterk. Mensen met een handicap kunnen daardoor vaak beter omgaan met de dagelijkse barrières. Wij hopen dat veel meer mensen het voorbeeld van Maikel gaan volgen en via de sport hun handicap overwinnen.”

Toon Nieuwsoverzicht