Maikel prolongeert Nederlandse titel

17 december 2016

Maikel heeft in Rotterdam zijn titel geprolongeerd op de Lotto NK Tennis. Hij is daarmee voor de vijfde keer Nederlands kampioen geworden.

Maikel was in de finale met 6-1, 6-1 te sterk voor zijn jongere landgenoot Ruben Spaargaren. Vorig jaar won Scheffers het eerste onderlinge treffen, op de ITF Wheelchair Tour, nog met 6-0, 6-0.

De Brabander, oud-nummer één van de wereld, hoeft met zijn vijf titels nog maar één speler voor zich te dulden. Maar om die te evenaren moet de 34-jarige rolstoeltennisser nog even doorgaan. Robin Ammerlaan veroverde negen titels.

Geweldig punt

Scheffers en Spaargaren vermaakten het publiek in Topsportcentrum Rotterdam met enkele fraaie rallies, de mooiste bewaard voor het laatst. Spaargaren werkte een wedstrijdpunt weg met een schitterende forehandpassing. Scheffers dacht het punt al binnen te hebben, maar zag de bal voorlangs passeren. "Dat was een geweldig punt. Ruben is snel, en getalenteerd. Ik wil hem ook feliciteren met zijn eerste finaleplaats. Straks gaan we nog dubbelen. Laten we daar dan die eerste nationale titel binnenslepen", sprak Maikel na afloop op het centre court.

De beste Nederlandse rolstoeltennisser van dit moment, en van de laatste jaren, speelde geconcentreerd van begin tot einde in de finale. "Ik was heel gemotiveerd. Ik ben natuurlijk titelverdediger. Dat wil je laten zien. Je bent fel, en ik wist dat ik dat tegen Ruben moest zijn."

Dubbelslag

Maikel en Ruben veroverden later op de dag samen de dubbelspeltitel. In de finale versloegen de lijstaanvoerders het duo Carlos Anker/Mitchel Grauw. Binnen het uur stonden de cijfers 6-2, 6-1 op het scorebord.

Toon Nieuwsoverzicht