Maikel prolongeert nationale titels bij KNLTB Masters

20 december 2015

Voor het derde jaar achtereen heeft Maikel bij de KNLTB Masters zowel de nationale titel bij het enkelspel, als bij het dubbelspel opgeëist. In de enkelspelfinale versloeg hij Tom Egberink met 7-6(1) 6-2, terwijl hij samen met Tom de dubbelspeltitel won door met 6-2 6-2 in de finale te winnen van het duo Korst/Meerwijk.

Vierde nationale singles titel niet zonder slag of stoot

Het winnen van de titel in het enkelspel ging niet zonder slag of stoot. Na een double bagel in de eerste ronde, nam Maikel het in de halve finale op tegen Ricky Molier. Daarvan verloor hij verrassend de eerste set in een tiebreak. Gelukkig herstelde hij zich in de tweede en derde set en hoefde hij slechts drie games prijs te geven.

Ook in de finale moest Maikel even op gang komen. Tom Egberink pakte brutaal een break voorsprong, die Maikel bij een 4-3 stand ongedaan maakte. In de tiebreak was Maikel vervolgens met 7-1 veel sterker. Deze lijn trok hij door in de tweede set (6-2), waardoor Maikel voor de vierde keer, en de derde maal op rij, Nederlands kampioen is.

Ook derde titel op rij in dubbelspel

Een dag eerder stonden Maikel en Tom ook al samen op de baan bij een finale. Toen namen ze het in het dubbelspel op tegen het als tweede geplaatste duo Korst en Meerwijk. Net als een ronde eerder wonnen ze deze partij makkelijk. In de halve finale hoefden ze slechts één game weg te geven, in de finale waren het er vier die ze eerlijk over beide sets verdeelden. Daarmee pakt Maikel voor het derde jaar op rij de dubbel de KNLTB Masters!

Toon Nieuwsoverzicht