Maikel opent eigen 'Cruyff Court Maikel Scheffers'

13 september 2013

Vandaag heeft Maikelin Den Bosch zijn eigen ‘Cruyff Court Maikel Scheffers’ officieel geopend samen met Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. Verschillende prominente mensen uit de Bosche sportwereld waren aanwezig om de opening op te luisteren evenals de nodige media.

Vereerd

Een geweldige eer natuurlijk voor de Brabander: "Dit is echt een heel bijzondere dag voor mij. Gewoon een Cruyff Court vernoemd naar mij........Ik moet er echt nog even aan wennen. Maar voel me ongelooflijk vereerd. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat hierdoor de kinderen een prachtig veld met perfecte faciliteiten krijgen om te kunnen sporten. Dat is ontzettend waardevol."

Het multifunctionele sportveld ligt dicht bij zijn oude middelbare school. "Er kunnen meerdere sporten op het veldje worden beoefend zoals basketbal, heockey en tennis. Iedereen kan er terecht, ook al heb je een handicap", aldus een trotse Maikel.

Omroep Brabant deed verslag van dit prachtige moment. Bekijk hier de beelden Maikel Scheffers opent eigen Johan Cruyff Court in Den Bosch

Johan Cruyff Foundation

Vanuit de Johan Cruyff Foundation worden er in heel Nederland speel- en sportveldjes in woonwijken aangelegd om de jeugd te stimuleren om in beweging te komen.

Toon Nieuwsoverzicht