Maikel moet finale aan zich voorbij laten gaan in snikheet St. Louis

6 september 2015

Vanwege een voedselvergiftiging en de bloedhitte in het Amerikaanse St Louis, heeft Maikel de dubbelspelfinale van de US Open USTA Championships aan zich voorbij moeten laten gaan. In het enkelspel had hij vanwege deze redenen al in de kwartfinale moeten opgeven. Desondanks probeerde hij het nog in het dubbelspel en het lukte hem ook om samen met de Argentijn Fernandez de finale te bereiken! Met het oog op de US Open volgende week was het alleen verstandiger om zich hiervoor terug te trekken.

Knappe comeback en voedselvergiftiging

Na afloop van zijn gewonnen tweede ronde partij (6-1 6-2 vs Rodrigues) moest Maikel zich laten opnemen vanwege een voedselvergiftiging. De enorme hitte van tot boven de 40 graden zal hier ongetwijfeld ook iets mee te maken hebben gehad. Echter had Maikel bijna niet in die tweede ronde gestaan. In de eerste ronde kroop hij tegen de Japanner Miki door het oog van de naald: na een 4-6 2-5 achterstand wist hij de wedstrijd toch nog met 7-6 6-1 in de tweede en derde set naar zich toe te trekken. 

In de kwartfinale zou Maikel tegen de Fransman Houdet moeten, maar deze wedstrijd moest Maikel dus laten passen.

Maikel gaat wel door in het dubbelspel

In het dubbelspel besloot Maikel, aan de zijde van de Argentijn Fernandez, wel door te gaan. Na twee overtuigende zeges waarbij ze in totaal slechts vier games weggaven, stonden ze prompt in de finale. Vanwege de hoge temperaturen was het echter niet verantwoord voor Maikel om de baan op te gaan. Volgende week bij de US Open wil hij namelijk weer helemaal fit zijn!

Toon Nieuwsoverzicht