Maikel houdt clinic voor Spieren voor Spieren

8 oktober 2014

Afgelopen woensdag heeft Maikel een clinic gegeven aan 14 dames namens Spieren voor Spieren. De dames hadden deze clinic gewonnen op een veiling voor de stichting die zich inzet voor mensen met een spierziekte. Zij hadden deze clinic twee jaar geleden al gewonnen, maar door omstandigheden, zoals de blessure van Maikel vorig jaar en zijn drukke programma, heeft de clinic woensdag pas plaatsgevonden. Dit gebeurde bij Tennis Vereniging Victoria te Rotterdam.

Voorafgaand aan de clinic hield Maikel een presentatie over zijn topsportleven als rolstoeltennisser. De aanwezige deelneemsters waren zeer onder de indruk van zijn verhaal. Ze stelden vele vragen die Maikel met veel plezier voor ze beantwoordde. Hierdoor vloog er een uur voorbij, waardoor iedereen gelijk door naar de hal kon voor de clinic.

De clinic begon voor de dames met hun eerste ervaring van het bewegen in een rolstoel. In combinatie met het vasthouden van een racket, zorgde dit bij veel deelneemsters voor problemen. Het inleidende tikspel ging dus niet zo vlot. Toen op het eind Maikel alle dames binnen een minuut af wist te tikken, waren ze dan ook vol lof.

Na het tikspel mochten de dames de eerste ballen slaan. Zo lang de ballen recht op ze af kwamen, ging dit wel goed, maar indien er tegelijk gereden en geslagen moest worden, werd het voor de meeste al lastiger. Desondanks kwamen de meeste ballen over het net en leerde de dames het voorspoedig.

Toen de dames het slaan onder de knie hadden, werd er overgegaan op een ander essentieel onderdeel binnen de tennissport: de service. Nadat de dames gewend waren aan het feit dat ze de bal minder hoog raakten, doordat ze in een rolstoel zitten, ging dit ook goed. Hierna werd de clinic afgerond met een afsluitende rally tussen de dames en Maikel.

Toon Nieuwsoverzicht