Maikel haalt knap de finale bij Pensacola Open

24 maart 2015

Deze week kwam Maikel in actie tijdens de Pensacola Open in Florida. Hier liet hij een zeer sterke indruk achter. Na drie knappe overwinningen, wist alleen topseed Reid onze landgenoot te verslaan in de finale. Desondanks kan Maikel zeer tevreden terugkijken op deze week en zijn vertoonde spel.

In de eerste twee wedstrijden hoefde Maikel in Pensacola slechts één game af te staan. Na de double bagel tegen de thuisspelende Amerikaan Lara, won Maikel ook van de nummer 13 van de wereld, de Zuid-Afrikaan Maripa, met speels gemak: 6-0, 6-1. Hierdoor nam onze landgenoot het in de halve finale op tegen Olsson.

De Zweed had in de vorige ronde de nummer 2 van de plaatsingslijst, Gerard, verslagen en stak dus in goede vorm. Dit liet hij zien in de eerste set, die Olsson met 6-4 naar zich toe trok. Maikel liet zich echter niet van de wijs brengen en begon steeds beter te spelen en richting zijn niveau van de eerste twee rondes te groeien. Hierdoor pakte hij de tweede en derde set met 6-3, waardoor hij zich verzekerde van een plek in de finale.

In de finale was de topseed Reid de tegenstander van Maikel. Ondanks dat de Brabander hierin goed speelde, moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Brit. Met tweemaal 6-4 won Reid zo de finale en lukte het Maikel dus niet om, net als in 2006, de titel te pakken in Pensacola.

Halve finale bij dubbelspel

Ook in het dubbelspel moest Maikel met 6-4, 6-4 zijn meerdere erkennen in Reid. Maikel speelde dit dubbelspeltoernooi met Olsson, waarbij ze in de kwartfinale nog met een double bagel wonnen. In de halve finale waren topseeds Reid en Gerard helaas net iets te sterk voor het Nederlands/Zweedse koppel.

Toon Nieuwsoverzicht