Maikel gaat voor wereldrecord!

7 september 2015

Record 4 Rio: 26 uur non-stop rolstoeltennissen

7 september 2015 – Als kick-off van hun Paralympische traject richting Rio 2016 gaan de rolstoeltennissers Jiske Griffioen, Maikel Scheffers, Diede de Groot en Ruben Spaargaren een wereldrecordpoging ondernemen. Op 16 en 17 oktober gaan ze 26 uur non-stop rolstoeltennissen waarbij ze elkaar afwisselen. Met als belangrijkste doel geld in te zamelen voor Fonds Gehandicaptensport en voor hun eigen gouden Paralympische droom volgend jaar in Rio de Janeiro.

Kick-off Paralympics 2016

Het idee voor de recordpoging kwam vanuit Jiske Griffioen en Maikel Scheffers. “Het leek ons leuk om onze sport op een originele manier onder de aandacht te brengen”, aldus de huidige nummer 1 van de wereld Jiske Griffioen. “Maikel en ik zijn beiden ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport  dus de link met hen was snel bedacht. En ondanks de support van prive-sponsoren is het qua kosten voor ons erg lastig om sporttechnisch een maximaal voorbereidingstraject uit te zetten naar de Paralympics in Rio volgend jaar.”

“Die combinatie bracht ons erop om met de recordpoging niet alleen aandacht voor de gehandicaptensport te genereren maar ook geld op te halen”, vult Maikel Scheffers aan. De beste Nederlandse rolstoeltennisser won op de Spelen in Beijing al eens brons en in London (2012) werd hij vierde. “Jiske en ik hebben ons idee voorgelegd aan mijn management en die waren direct enthousiast. Daar is het concept Record 4 Rio uiteindelijk uit ontstaan. En het wordt echt heel gaaf.”

Zware maar leuke uitdaging

“Het gaat super zwaar worden”, verwacht de 18-jarige Diede de Groot. “Maar ik zie het als een mooie en super leuke uitdaging”. Dat is ook de verwachting van rolstoeltalent Ruben Spaargaren (16 jaar): “Fysiek en mentaal is het pittig maar we doen het samen. Samen als rolstoeltennissers en samen met mensen en bedrijven die de recordpoging ondersteunen. Dat zal ons er zonder twijfel doorheen slepen.”

Sponsoren

Het doel is om geld in te zamelen voor Fonds Gehandicaptensport en voor de rolstoeltennissers zelf zodat ze hun Olympische gouden droom kunnen bekostigen en realiseren. Jiske: “Er hebben zich al hele mooie sponsoren (o.a. MLine, ABN AMRO en BNP Paris Bas) aan de recordpoging verbonden. Bedrijven, sponsoren, tennisliefhebbers kunnen met een donatie een uur ‘kopen’ en zo meedoen aan de recordpoging. Het streven is om een bedrag van 50.000 euro op te halen. We zitten nu al op de helft en hopen de komende weken dat het nog oploopt natuurlijk.” De recordpoging gaat plaatsvinden bij Tennis- & Businesscenter Heuvelrug in Doorn waar voormalig Davis Cup captain Tjerk Bogtstra zijn Tennisacademy runt.

Toezegging deelname bekende Nederlanders

Aan de recordpoging nemen ook bekende mensen uit de sport, entertainment en politiek deel.
Sportmarketeer en mede-organisator Martijn Kabbes: “We hebben inmiddels al de toezegging van Emile Roemer (fractievoorzitter SP), Geert Hoes (acteur/presentator) en voormalig Wimbledon-kampioen Richard Krajicek die de opening van de recordpoging voor zijn rekening neemt. We verwachten de komende dagen nog meer bekende mensen bekend te maken die dit unieke evenement belangeloos een warm hart toedragen.”

Foto: Peter Verheijen (pverheijenfotografie.nl)

Toon Nieuwsoverzicht