Maikel en Alfie Hewitt winnen dubbelspeltitel Belgian Open!

2 augustus 2015

Maikel en zijn dubbelspelpartner Alfie Hewitt hebben de titel gewonnen op het Belgian Open. In een spannende finale tegen het Franse duo Peifer/Cattaneo trokken Maikel en Alfie in de beslissende match-tiebreak net aan het langste eind: 6-3 4-6 10-8!

Met de eindzege zetten Maikel en Alfie een kroon op hun goede optreden deze week. In de drie voorgaande rondes verspeelden de heren in alle sets namelijk nooit meer dan 3 games. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Zo knalde Maikel in de halve finale tegen McCarroll/Maripa hard tegen een hek, waardoor er een fikse wond in zijn wond zat. Desondanks wisten beide mannen deze wedstrijd wel makkelijk te winnen. Tijd om te herstellen had Maikel echter niet: nog diezelfde avond stond de finale op het programma. En dat terwijl Maikel eerder op de dag ook al in actie kwam bij de halve finales enkelspel. Desondanks wist Maikel deze derde pot van de dag winnend af te sluiten, waardoor hij en Alfie zich de eindwinnaars van het dubbelspeltoernooi van de Belgian Open mogen nomen.

Gerard zit Maikel wederom dwars

In het enkelspel was het, net als twee weken geleden bij de British Open, Joachim Gerard die Maikel een voet dwars zat. In de halve finale was de Belgische topseed met 6-3 6-0 te sterk voor onze landgenoot. Gerard liet heel goed spel zien en sloeg daarnaast ook nog eens 13 aces. Op weg naar de halve finale wist Maikel het Nederlandse talent Spaargaren (double bagel), de Maleisiër Borhan (tweemaal 6-2) en de als vijfde geplaatste Fransman Cattaneo (6-4 6-4) uit te schakelen.

Toon Nieuwsoverzicht