Maikel blijft in de race na knappe winst op Fernandez!

27 november 2014

Dankzij een knappe overwinning op de nummer 4 van de wereld, Gustavo Fernandez, blijft Maikel in de race om de NEC Singles Masters te winnen. In een rechtstreeks duel moet hij morgen tegen de Japanner Sanada uitmaken wie er als tweede doorgaat in poule 1.

Maikel zal met veel vertrouwen naar die wedstrijd toeleven. Vandaag zette hij namelijk een knappe prestatie neer tegen de Argentijn Fernandez. De winnaar van deze tweede groepswedstrijd zou plaatsing voor de halve finale in eigen hand houden. Voor beide heren stond dus veel op het spel.

Fernandez begon beter aan de wedstrijd dan Maikel en wist al gauw een break te forceren. Bij een 5-2 voorsprong leek hij dan ook de eerste set te grijpen, maar onze landgenoot vocht zich knap terug. In de tie-break die Maikel er uiteindelijk uit wist te slepen, was hij veel beter dan de Argentijn. Hij kwam met 5-0 voor en speelde de tie-break daarna gemakkelijk uit.

Dit gaf Maikel veel vertrouwen in de tweede set. Hij maakte hierin geen fouten en wist de Argentijn constant onder druk te zetten. Het lukte Fernandez niet om zich hieronder uit te tennissen en Maikel won de set dan ook gemakkelijk met 6-2.

Na afloop was Maikel dan ook zeer blij: "Ik moest winnen vandaag en het is dan ook zeer goed dat dat in twee sets gelukt is. Ik was heel blij met mijn come-back in de eerste set en mijn goede begin in de tie-break," aldus Maikel. "Ik heb geen fouten gemaakt. Ik hield de druk op de bal en had een paar goede eerste services. In de tweede set voelde ik mij meer relaxt en kon ik doen wat ik wilde. Ik heb dan ook veen vertrouwen voor morgen!"

Toon Nieuwsoverzicht