Let the games begin!

5 september 2016

Let the Games begin, RIO 2016!

De Paralympische Spelen in Rio de Janeiro staan op het punt van beginnen. Vanaf woensdag 7 september a.s. gaat dit fantastische sportevenement voor sporters met een fysieke beperking van start.

Voor Maikel betekent dit dat hij op jacht gaat naar een Olympische medaille. In Peking 2008 won hij al eens brons. Vier jaar geleden in London greep hij net naast een medaille met een vierde plek. Nu is hij klaar om opnieuw een gooi te doen naar eremetaal. Hij behoort tot de kanshebbers al is de concurrentie groot. Er zijn op papier acht rolstoeltennissers die erg aan elkaar gewaagd zijn, waarvan Maikel er eentje is. De vorm van de dag, tactisch slim spelen, fysiek in orde zijn en dan nog een beetje geluk zullen de factoren zijn die het verschil gaan zijn tussen het winnen van een medaille of niet. In de aanloop naar het Paralympische toernooi won Maikel vijf titels. Ook fysiek is hij prima in orde en hij heeft zijn prive coach Mark Kalkman meegenomen naar Brazilie.

Behalve in het enkelspel komt de 33-jarige Brabander ook in actie met landgenoot Tom Egberink in het dubbelspel. Zij vormen een goed koppel en behoren tot de wereldtop. En dus zijn ze kanshebber op een medaille.

De verrichtingen van Maikel en alle andere Paralympiërs zijn te volgen bij de NOS. Dagelijks van 07.30-08.30 uur op NPO 1 en van 19.20-19.50 uur op NPO2.   

 

Woensdag 7 september 22.30 uur (NL tijd)

Openingsceremonie (live op NPO 1)

Vrijdag 9 september (16.00 uur NL tijd)

1e Ronde Single

Zaterdag 10 september (16.00 uur NL tijd)

1e Ronde Dubbelspel (Maikel + Tom)

Toon Nieuwsoverzicht