Halve & kwartfinale eindstation bij Cajun Classics in Baton Rouge

30 maart 2015

Het is Maikel niet gelukt om bij de Cajun Classics een finaleplek te veroveren. In Baton Rouge (Louisiana) kwam Maikel in het enkelspel niet verder dan de kwartfinale, terwijl hij bij de dubbel tot de halve finale reikte.

In de kwartfinale van het enkelspel verloor Maikel met 6-4, 6-4 van Jeremiasz, die uiteindelijk de titel in zowel het enkel, als dubbelspel opeiste. In zijn partij tegen de Fransman kon Maikel helaas niet zijn niveau van de afgelopen anderhalve week evenaren.

Want ook in de eerste twee rondepartijen in Baton Rouge speelde Maikel weer zeer sterk. Na een regulier 6-0, 6-4 overwinning tegen de Braziliaan Rodrigues, veegde onze landgenoot in de tweede ronde de Brit Phillipson van de baan. Vooral zijn backhand liep weer als vanouds. Helaas wist Jeremiasz het spel van Maikel te ontregelen. De Fransman speelde veel hoge ballen, waar Maikel door de wind geen grip op wist te krijgen.

Wel halve finale in de dubbel

In het dubbelspel lukte het Maikel wel om de halve finale te bereiken. Ditmaal speelde onze landgenoot samen met de Australiër Kellerman. De eerste twee partijen werden gemakkelijk gewonnen, waarna Maikel het in de halve finale wederom opnam tegen Gerard/Reid. Met Kellerman aan zijn zijde wist Maikel nu wel een super-tiebreak af te dwingen. Deze ging helaas wel met 10-5 verloren van de topseeds. Desondanks kan Maikel terugkijken op twee productieve tennisweken in de VS, waarin hij goed tennis heeft gespeeld en in Pensacola zelfs tot de finale reikte!

Toon Nieuwsoverzicht