Halve en kwartfinale het eindstation bij thuiswedstrijd in Ahoy

19 februari 2016

Deze week stond in Ahoy Rotterdam weer het ABN AMRO Tournament op het programma. Voor Maikel elk jaar weer een belangrijk toernooi, aangezien dit de belangrijkste 'thuiswedstrijd' van het seizoen is. Ook dit jaar was hij daarom weer zeer gemotiveerd, wat resulteerde in mooie en spannende wedstrijden. Op de dinsdag en woensdag wist hij die partijen nog knap naar zijn hand te zetten. Op donderdag was het geluk echter niet aan zijn zijde, waardoor hij bij de kwartfinale van het enkelspel en de halve finale van het dubbelspel aan het kortste eind trok.

Eindelijk weer een zege tegen Jeremiasz, geen stunt tegen Gerard

Jeremiasz is al jaren een angstgegner voor Maikel. Zijn laatste zege dateerde alweer van meer dan 3 jaar geleden en Maikel was dan ook ongelukkig met zijn loting in de eerste ronde tegen de Fransman. Ook dit keer leek het weer de verkeerde kant op te vallen voor Maikel. Jeremiasz wist elke bal terug te brengen en zo Maikel tot de fout te dwingen. Bovendien begon het gedrag van de Fransman Maikel ook op de zenuwen te brengen. De eerste set ging dan ook met 6-3 naar Jeremiasz.

In set 2 ging het lang gelijk op, maar Maikel wist zijn kalmte knap te bewaren en op 4-3 beslissend toe te slaan op de service van de Fransman. Ook de derde set had eenzelfde verloop, waarbij Maikel weer aan het eind toesloeg en zo de wedstrijd knap naar zich toe trok.

Dankzij deze overwinning plaatste Maikel zich voor de kwartfinale tegen Gerard, de winnaar van de Masters vorig jaar. In de eerste set liet de Belg zien dat hij een maatje te groot was voor Maikel, die zelfs een bagel om zijn oren kreeg. Met vechtlust wist Maikel zich te herstellen in de tweede, waarin hij de Gerard tot meer fouten kon dwingen. Hij sleepte er een tiebreak uit, waarin het lang gelijk op ging. Uiteindelijk was het toch Gerard die de wedstrijd in die tiebreak met 7-5 naar zich toe trok.

Maikel en Tom laten finalekansen liggen tegen de topseeds

In het dubbelspel kwamen Maikel en Tom op de openingsdag al in actie. Daarin namen ze het op tegen het duo Cattaneo/Jeremiasz. Nadat de Fransen de eerste set wisten te pakken, kwamen Maikel en Tom beter in het spel. Ze pakten de tweede set overtuigende met 6-3 en leken de super-tiebreak makkelijk naar zich toe te trekken. Na een 9-3 voorsprong maakten ze het echter nog onnodig spannend door pas bij het zesde matchpoint toe te slaan.

Daardoor plaatsten onze landgenoten zich voor de halve finale tegen een ander Frans duo, de topseeds Houdet en Peifer. Deze wedstrijd werd op donderdag gespeeld, nadat Maikel vlak daarvoor al in de singles in actie was gekomen. Hij was daarom niet helemaal fit. Desondanks begonnen Maikel en Tom voortvarend en ze pakten een break voorsprong en hadden kans op meer. De beslissende punten gingen echter steeds naar de Fransen, waardoor zij zich terug knokten in de set en er een tiebreak uitsleepten. Ook hier waren er kansen voor Maikel en Tom, maar deze wisten ze niet af te maken. Met 7-5 trokken de Fransen de tiebreak naar zich toe, waardoor ze in de tweede set een maatje te groot waren voor Tom en de vermoeide Maikel: 6-3.

Toon Nieuwsoverzicht