Halve en kwartfinale eindstation bij Open de France

25 juni 2015

Maikel is er niet in geslaagd een finale te halen bij het Open de France. In de singles viel het doek al in de kwartfinale na een nederlaag tegen Gerard (6-2 6-1). Bij het dubbelspeltoernooi wisten Maikel en Tom Egberink bijna voor een daverende stunt te zorgen tegen de topseeds en nummer 1 & 2 van de wereld: Kunieda & Houdet. Na bijna drie uur trok uiteindelijk het Japans/Franse koppel toch aan het langste eind: 6-3 6-7(6) 6-4.

Na een makkelijke overwinning in de eerste ronde, trof Maikel in de tweede ronde de Brit Phillipson. Na de eerste set met 6-2 te hebben gewonnen leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede set kwam Maikel echter totaal onverwacht met 0-4 achter. Gelukkig stelde hij orde op zaken door zes games op rij te pakken en zo toch de wedstrijd in straight sets af te maken.

In de kwartfinale tegen de Belg Joachim Gerard had Maikel helaas niet veel in te brengen. Maikel probeert wat nieuwe dingen door te voeren in zijn spel, maar die kwamen tegen Gerard er helaas nog niet helemaal goed uit, waardoor hij uiteindelijk met 6-2 6-1 de baan moest verlaten.

Bijna grote stunt in dubbel

Ondanks de nederlaag tegen Gerard wist Maikel de dag nog bijna fantastisch af te sluiten. Nadat Maikel en Tom Egbering de eerste twee rondes vlekkeloos hadden overleefd, wachtte hen in de halve finale van het dubbelspel een confrontatie met Houdet en Kunieda. Normaal gesproken een kansloze zaak, aangezien dit de nummer 1 & 2 van de wereld zijn en Kunieda in zowel de single als doubles het hele jaar al ongeslagen is. Desondanks waren Maikel en Tom niet kansloos en verloren ze de eerste set slechts met 6-4. In de tweede set werd het zelfs een ware titanenstrijd die in de beslissende tiebreak zelfs werd gewonnen door onze landgenoten! Uiteindelijk wisten Kunieda en Houdet de partij na 166 minuten toch in hun voordeel te beslissen.

Toon Nieuwsoverzicht