Goede start van seizoen met finaleplaats in Sydney Open

15 januari 2013

Maikel Scheffers is het tennisjaar 2013 goed gestart. In het verre Australie bereikte de Brabander op het eerste toernooi direct de finale. De finale bereikte hij overigens op indrukwekkende wijze door in de halve finale de huidige nummer 1 van de wereld te verslaan. In de finale moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Japanner Shingo Kuneida.

Nipt verlies

Scheffers kende bij de Sydney Open in de eerste rondes geen problemen met zijn tegenstanders. Hoe anders was het in de halve finale waarin hij het op moest nemen tegen de Fransman Houdet, de huidige nummer 1 op de wereldranglijst. Tijdens de laatste paar ontmoetingen ging de winst telkens naar Houdet. Deze keer was het een gelijk opgaande strijd. Na bijna drie uur ploeteren en zwoegen onder warme omstandigheden wist de Nederlander deze keer wel als winnaar uit de strijd te komen met 6-7, 6-2, 7-6. In de finale, die vannacht werd gespeeld, stond Scheffers tegenover Shingo Kuneida, de nummer 2 van de wereld. Ondanks geweldig tennis en veel spectakel trok de Brabantse rolstoeltennisser nipt aan het kortste eind 6-7, 2-6. Niettemin een geweldig resultaat om het nieuwe tennisjaar mee van start te gaan.

Australian Open

Volgende week staat de Australian Open in Melbourne op het programma. Daar verschijnt Scheffers niet alleen als een van de favorieten aan de start maar vooral als titelverdediger nadat hij in 2012 met deze Grand Slam-titel huiswaarts keerde.

Toon Nieuwsoverzicht