Geen Wimbledon-titel voor Maikel en Ronald

6 juli 2014

Vandaag stond de dubbelspelfinale op het programma bij het rolstoeltoernooi van Wimbledon. Na de knappe overwinning van gisteren, namen Maikel en zijn partner Ronald Vink het daarin op tegen de als eerste geplaatste Houdet en Kunieda.

In de eerste set gingen onze landgenoten goed van start. Ze hielden de punten op het heilige Wimbledon-gras kort en wisten het Frans/Japanse duo niet in hun spel te laten komen. Met 7-5 wisten ze de set uiteindelijk naar zich toe te trekken. In de tweede set stelden de nummer 1 en 2 van de wereld echter orde op zaken. Ze gaven onze landgenoten geen kans en gunden ze zelfs geen game. Hierdoor moest de beslissende derde set gaan bepalen wie de Wimbledon-titel zou gaan winnen.

Na de kansloze tweede set, wisten Maikel en Ronald weer enigszins het spel op te pakken dat ze in de eerste set lieten zien. In de rallys wisten ze weer mee te komen, waardoor ze de service van hun tegenstanders weer onder druk konden zetten. Uiteindelijk wisten ze zelfs een break te realiseren. Helaas liep de eigen service, net als in de tweede set, nog stroef. Dit resulteerde in twee breaks voor Houdet en Kunieda. Dit betekende een 6-3 setwinst en daarmee de Wimbledon-titel.

Ondanks het verlies in de finale mogen Maikel en Ronald met opgeheven hoofd terug reizen naar Nederland. Ze hebben een goed toernooi gespeeld, met een knappe overwinning in de halve finale. Daarnaast hebben ze het de nummer 1 en 2 van de wereld (in zowel het enkel- als dubbelspel) knap moeilijk gemaakt.

Het volgende toernooi op het programma van Maikel zal wederom in Groot-Brittanië plaatsvinden. In Nottingham zal hij dan in actie komen tijdens de Brittish Open. Wil je meer weten over Maikel tijdens zijn 'Road to Rio'? Volg hem dan, net als bijna 1.500 anderen, op twitter: https://twitter.com/MaikelScheffers

Toon Nieuwsoverzicht