Geen titel voor Maikel bij nat Pensacola Open

1 april 2014

Vorige week stond het Pensacola Open op het programma. Na een makkelijke overwinning in het enkelspel op donderdag, werden op vrijdag alle wedstrijden gecancelled vanwege het slechte weer. De regen kan werkelijk waar met bakken uit de hemel, waardoor spelen onmogelijk was. Dit betekende voor Maikel een druk programma in het weekend. 

Reid net te sterk voor Maikel
Maikel zou zaterdag als eerste in actie komen in de kwartfinale van het enkelspel. Hierin zou hij het opnemen tegen Miki. Maikel begon zeer goed aan de wedstrijd en gaf de Japanner geen kans in de eerste set: 6-1. Ook in de tweede set was Maikel de betere, maar hij kon de beslissende break pas laat maken en won met 7-5. Hierdoor mocht de Brabander later op de dag uitkomen tegen de als eerste geplaatste Reid. Ook in deze halve finale begon Maikel sterk en hij wist de eerste set knap naar zich toe te trekken. Ook in het vervolg van de partij kon Maikel goed mee met zijn sterke tegenstander, maar op de beslissende punten kwam hij helaas net tekort. Hierdoor verloor hij de wedstrijd na 2,5 uur met 3-6; 6-3; 7-5. Ondanks de teleurstelling van het nipte verlies mag Maikel tevreden zijn over het spel dat hij liet zien, tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Ook in dubbelspel halve finale eindstation
Met deze twee partijen in het enkelspel, was voor Maikel de dag nog niet voorbij. Ook in het dubbelspel kwam hij op de zaterdag nog in actie, met zijn landgenoot Ronald Vink. Gelukkig wisten ze de partij makkelijk naar zich toe te trekken. Gelukkig voor hen werd de halve finale pas op zondag gespeeld. Hier zouden zij het opnemen tegen het duo Gerard/Peifer. Helaas had het nachtje rust de Nederlanders niet veel goed gedaan, aangezien ze niet hun normale niveau konden halen. Na het verlies in de eerste set, wisten onze landgenoten wel de tweede set makkelijk naar zich toe te trekken. Helaas kwamen ze in de match tiebreak net iets tekort en verloren ze nipt met 10-8. Hierdoor stonden zij niet in de finale van later op de dag, die ook gewonnen zou worden door Gerard en Peifer

Hiermee zit de trip door de USA voor Maikel erop. Hij gaat naar huis met 1 titel (dubbelspel Cajun) en behaalde daarnaast 3 keer de halve finale, waarin hij telkens verloor van de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

Toon Nieuwsoverzicht