Geen nieuwe US Open-titel, na verlies in spannende finale

8 september 2014

Maikel en Gordon zijn er niet in geslaagd de dubbels bij het US Open te winnen. In de finale, die zich ontpopte tot een ware thriller, waren het Kunieda en Houdet die aan het langste eind trokken en zo de laatste Grand Slam-titel van het jaar binnensleepte.

Na de bijna drie uur durende halve finale, stond Maikel en Gordon in de finale ook een zware kluif te wachten. Ze namen het daarin namelijk op tegen de nummer 1 en 2 van de wereld: Kunieda en Houdet. Het zou dus zeer moeilijk worden voor Maikel om zijn dubbelspeltitel in New York te verdedigen.

In de eerste set zijn het Kunieda en Houdet die voortvarend beginnen. Ze weten de punten snel te pakken en de slagenwisselingen kort te houden: 6-2. In de tweede set weten Maikel en Gordon zich echter goed te herstellen. Ze weten mee te komen in de rally's en de punten uiteindelijk binnen te halen. Dit keer zijn zij het die de set met 6-2 naar zich toe trekken, maar ze hebben er wel 22 minuten meer voor nodig gehad.

De beslissende set ontpot zich tot een ware thriller. Het gaat gelijk op en er zijn meerdere breaks. Op 6-5 lijken Maikel en Gordon de partij te kunnen beslissen. Ze weten de 2 matchpoints die ze krijgen echter niet te benutten, waarna de topseeds de game alsnog binnen halen. De klap van het missen van de 2 matchpoints komen Maikel en Gordon helaas niet meer te boven. In de tiebreak weten de Japanner en Fransman de partij alsnog naar zich toe te trekken en zo de US Open te winnen.

Het is Maikel dus niet gelukt zijn titel te prologeren. Zeker na het missen van 2 championships points is het zuur. Desalniettemin mogen Maikel en Gordon trots terugkijken op hun twee marathonpartijen van deze week. Helaas zijn ze daarvoor niet beloond met een titel.

Toon Nieuwsoverzicht