Geen goede generale voor NEC Singles Masters

20 november 2014

In voorbereiding op de NEC Singles Masters die volgende week in Londen plaatsvinden, doet Maikel deze week mee aan de Nottingham Indoors. Bij dit toernooi in Centraal-Engeland kon hij gelijk aan de bak, aangezien hij bij zowel het enkelspel als dubbelspel een zware loting had.

Olsson wint weer van Maikel

In het enkelspel moest Maikel het opnemen tegen Olsson. Net als Maikel is de Zweed voormalig winnaar in Nottingham. In hun vorige ontmoeting, tijdens de Open de la baie somme, was Olsson, die bezig is aan een come-back in het rolstoeltennis, de sterkste. Deze keer was het echter Maikel die sterker begon en de eerste set met 6-4 won. Olsson herstelde zich echter in set 2 en wist deze met dezelfde cijfers te winnen. Hierdoor moest de derde set de beslissing in de partij brengen. In deze set wist Olsson een beslissende break te plaatsen en de partij met 6-3 naar zich toe te trekken.

Revanche op Olsson in dubbelspel

Ook in het dubbelspel had Maikel, die samenspeelt met Tom Egberink, een zware loting. Opnieuw nam hij het op tegen de sterke ongeplaatste Olsson, die een duo vormt met de thuisspeler Phillipson. Ook dit keer leek Olsson de partij naar zich toe te trekken, na een 6-2 winst van het Zweeds/Engelse duo in de eerste set. Dankzij winst in de tie-break van set 2, wisten onze landgenoten er toch nog een beslissende set uit te halen. Deze wonnen Maikel en Tom uiteindelijk makkelijk met 6-2, waardoor ze morgen uit zullen komen in de halve finale!

Toon Nieuwsoverzicht