Geen finale bij Open de la Baie de Somme

5 oktober 2014

Maikel is er deze week niet in geslaagd om een finale te bereiken bij het Open de la Baie de Somme. In de Franse plaats Rue was in het enkel- en dubbelspel de halve finale het eindstation.

Geen kans in dubbelspel

Maikel begon dit toernooi in de dubbels. Hierin nam hij het met zijn landgenoot Ronald Vink op tegen het duo bestaande uit Reid, met wie hij onlangs bijna de US Open-titel pakte, en de jonge Hewitt. De Britten hadden in de voorgaande ronde al overtuigend gewonnen van het sterke duo Peifer/Cataneo, dus onze landgenoten wachtten een zware taak.

In de eerste set wet waren de Britten duidelijk veel te sterk voor de Maikel en Ronald, die duidelijk niet in hun ritme zaten: 6-0. In de tweede set kwamen de Nederlanders iets beter in de wedstrijd, maar desondanks deden ze nog steeds onder voor Reid en Hewett. Met 6-2 wisten zij zo de finale in Frankrijk te bereiken.

Olsson te sterk voor Maikel

Maikel moest zich dus in het enkelspel revancheren om zo nog een positief resultaat aan het toernooi over te houden. Frappant genoeg moest hij het in de eerste ronde daarin opnemen tegen zijn dubbelspelpartner Ronald Vink.

De eerste set leek Maikel makkelijk naar zich toe te trekken. Ronald wist zich echter terug te knokken en de tiebreak overtuigend naar zich toe te trekken. In de tweede set wist Maikel wederom snel een voorsprong te pakken, maar dit keer gaf hij het niet weg, waarna hij de derde set ook overtuigend naar zich toe trok. De partij eindigde uiteindelijk in 6-7, 6-3, 6-2.

Door deze overwinning moest Maikel het in de halve finale opnemen tegen de Zweed Olsson. De voormalig nummer 2 van de wereld had in de vorige ronde knap van de topseed Houdet gewonnen, dus het beloofde een spannende partij te worden.

In de eerste set liet Olsson zien zijn vorm uit de vorige partij mee te hebben genomen. Hij speelde zeer sterk en wist de set met 6-2 naar zich toe te trekken. In de tweede set hield hij deze vorm vast. Maikel wist zich echter terug te knokken na een 5-2 achterstand. Op 5-4 mistte hij echter de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, waarna Olsson de game en zo de wedstrijd naar zich toetrok. Ondanks het verlies was Maikel tevreden over zijn spel. 

Toon Nieuwsoverzicht