Fransman Peifer verslaat Maikel in eerste ronde US Open

6 september 2014

Maikel is er niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales van het enkelspel bij de US Open. In New York was de Fransman Nicolas Peifer in 3 sets te sterk voor onze landgenoot.

Afgaande op de ranking van beide mannen, beloofde deze wedstrijd zeer spannend te worden. Na een goede Europese trip en een teleurstellend US Open St. Louis, was het voor Maikel onduidelijk hoe hij er voor stond. Hij wist alleen dat hij alles moest geven om het laatste Grand Slam-toernooi van dit jaar succesvol af te sluiten.

Maikel begon voortvarend aan de wedstrijd. Hij wist de service van de Fransman goed onder druk te zetten en won zo de eerste set met 6-2. In de tweede set waren de rollen echter omgedraaid. Nu was het Peifer die de bovenhand had en de set naar zich toe trok. In de beslissende set wist Maikel zich niet meer te herstellen. Met 6-1 kon de Fransman de wedstrijd zo gemakkelijk naar zich toe trekken.

Deze nederlaag betekent dat Maikel zich volledig kan focussen op het dubbelspeltoernooi bij het US Open. Deze wist hij vorig jaar nog te winnen. In de halve finale neemt hij het met zijn partner Gordon Reid op tegen Peifer/Jeremiasz. Voor Maikel dus de mogelijkheid om revanche te nemen op Peifer.

Toon Nieuwsoverzicht