Fransen zitten Maikel wederom dwars

16 juli 2016

Bij het Swiss Open in Geneve is Maikel gestrand in de kwartfinale. Bij de doubles was de halve finale het eindstation. Een kopie dus van Wimbledon, toen Maikel ook in de kwart- en halve finale strandde. Net als in Londen waren de Fransen Peifer en Houdet hier verantwoordelijk voor, na wederom twee 3-setters.

De Fransman Mayer wist Maikel in de eerste ronde nog makkelijk te verslaan met 6-0 6-1. In de kwartfinale stond er echter een Fransman van een andere orde tegenover hem aan het net. De huidige nummer 4 van de wereld Peifer was namelijk de tegenstander. Net als een week eerder tegen Houdet pakte Maikel brutaal de eerste set met 6-3. Ook Peifer wist in de tweede set een tandje bij te schakelen, maar Maikel wist goed mee te blijven. Uiteindelijk was het toch de Fransman die de tweede set met 6-4 naar zich toe trok. De derde ging met dezelfde cijfers naar Peifer, waardoor het enkelspel toernooi er op zat voor Maikel.

In de doubles speelde Maikel ditmaal weer samen met zijn landgenoot Tom Egberink, met wie hij in Rio voor een medaille hoopt te gaan. Net als in de singles bij Maikel, hadden ze een makkelijke eerste ronde, waarbij ze slechts één game hoefde weg te geven. In de halve finale stond echter het beste duo van de wereld tegenover onze landgenoten. Vorige week wist Maikel al bijna tegen ze te stunten, dus ze wisten dat er wat mogelijk was. De eerste set ging ook gelijk op en het waren uiteindelijk Maikel en Tom die verassend de tiebreak wonnen. Helaas konden de Fransen in de tweede set uit een ander vaatje tappen (6-2), waarna ze ook in de match-tiebreak een maatje te groot waren: 10-4.cn

Toon Nieuwsoverzicht