Derde dubbelspeltitel in drie weken voor Maikel!

15 augustus 2015

Met de dubbelspeltitel bij de Austrian Open heeft Maikel alweer zijn derde titel veroverd in slechts drie weken tijd. Dit keer was hij met Tom Egberink, zijn derde verschillende dubbelpartner, te sterk voor de concurrentie. In alle drie de rondes hoefde Maikel en Tom maximaal drie games per set af te staan aan hun tegenstanders. Ook vorig jaar wist Maikel de deze titel te grijpen bij de Austrian Open. Destijds met Alfie Hewett, waarmee hij 2 weken geleden de Belgian Open won.

Vorig jaar was Maikel bij de Austrian Open ook de sterkste bij de singles. Ook dit jaar haalde hij de finale, waarin hij het opnam tegen de nummer 3 van de wereld: de Fransman Peifer. In het enkelspel was hij samen met Tom nog veel te sterk voor de Fransoos, maar in deze finale beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Dan moest Maikel wel beter starten dan in de halve finale. Toen begon hij stroef tegen de Pool Fabisiak, maar dit wist hij in set 2 en 3 te herstellen: 3-6 6-1 6-2.

Gelukkig begon Maikel tegen Peifer wel zeer scherp aan de wedstrijd. Desondanks ging de eerste set gelijk op, alhoewel Maikel zijn kansen kreeg. Zo kreeg onze landgenoot zelfs twee setpoints, die de Fransman vakkundig met een ace en longline weg werkte. Ook in de tiebreak spande het er om, maar uiteindelijk was het toch Peifer die met een miniem verschil de set naar zich toe trok: 7-6(5). Dit was het breekpunt van de wedstrijd en de Fransman liep in de tweede set dan ook uit naar een 6-2 setwinst, waarmee hij dus ook het toernooi op zijn naam schreef. Desondanks een goede performance voor Maikel in Oostenrijk.

Over zijn gehele Eurotrip (België, Italië en Oostenrijk) kan Maikel met gemengde gevoelens terugkijken. Net als vorig jaar behaalde hij drie titels. Destijds won hij er twee in de singles, terwijl hij nu alleen in het dubbelspel succesvol was. Over twee weken vertrekt Maikel naar de VS, waar hij onder andere de US Open zal spelen.

Toon Nieuwsoverzicht