1e Titel 2014 is een feit

15 januari 2014

Dubbeltitel voor Scheffers in Sydney

In het bloedhete Australie heeft Maikel zijn eerste titel van het tennisjaar binnen. Op de banen van Sydney pakte hij met zijn maatje Gordon Reid de titel in het dubbelspel door van de nummers 1 van de wereld te winnen.

De finale werd een geweldige wedstrijd vol spanning. Scheffers verloor de eerste set met 3-6 en kreeg in de tweede set zelfs twee matchpoints tegen. Het duo Kuneida/Houdet wist beide kansen echter niet te benutten. Met Gorden Reid naast zich knokte Maikel zich terug in de wedstrijd en pakten ze alsnog die tweede set met 7-5. In de gelijkopgaande beslissende derde set waren er kansen over en weer. De Brabander en de Engelsman bleven ondanks de hitte ongelooflijk 'cool' en trokken de winst naar zich toe met 6-4. Daarmee is dus de eerste titel van 2014 een feit.

Voorbereiding Australian Open

Deze week komt Maikel nog in actie op het Melbourne Open. Dat is het laatste voorbereidingstoernooi op het eerste Grand Slam toernooi, de Asutralian Open dat voor de rolstoeltennissers volgende week van start gaat. Hij bewaart goede herinneringen aan de Australian Open want in 2012 won hij daar de titel.

Toon Nieuwsoverzicht